Veckans citat av René Descartes

René Descartes

René Descartes

”Förutom våra egna tankar finns det ingenting vi har något absolut inflytande över.”

René Descartes (1596 – 1650)

När man först tänker på det kan man kanske känna lite uppgivenhet över att det enda man skulle ha ett absolut inflytande över är ens egna tankar. Men ju mer man funderar på det och känner in vad det egentligen innebär, desto bättre och mer befriande känns det. För vad mer behöver man egentligen ha något inflytande över? Vad är det som allra mest påverkar våra liv, i vad vi gör och hur vi mår? Jo, det är ju just våra tankar! Knepet är bara att ta befäl över tankarna och styra dem i positiv riktning och låta dem arbeta för vårat bästa, för vårat välmående.

Även här handlar det ju i stor mån om attraktionslagen och att det vi riktar vår energi mot och tänker på, det är det vi också drar till oss i vårt dagliga liv. Människor, saker, händelser, tillgångar, hälsa o.s.v. Så varför inte glädjas över att det inte är mer komplicerat än så och istället ägna oss åt att varje dag försöka fylla vårt liv med allt fler positiva händelser och positiva människor, helt enkelt genom att ta kommandot över våra tankar och hålla dem allt mer positiva för varje dag som går!  Det är inte alltid lätt och givetvis har man tyngre dagar när det är extra svårt att hålla tankarna positiva, men för varje dag man försöker så blir det ändå allt lättare. Och man har ju definitivt inget att förlora på att försöka!

 

Veckans citat av Franklin D. Roosevelt

FDRoosevelt

Franklin D. Roosevelt

 

”Människan är inte fången i sitt öde, bara i sitt eget sinne”

Franklin D. Roosevelt (1882-1945)

För mig känns det som att Roosevelt kände väl till attraktionslagen och hur den fungerar på oss alla, vare sig vi är medvetna om det eller inte. Det vi tänker på och fokuserar vår energi mot är också vad vi kommer att dra in i våra liv. Ett negativt sinnelag drar till sig negativa händelser precis som ett positivt sinne drar till sig positiva händelser. Men vet man inte om hur detta fungerar så blir det väldigt lätt så att man i sina försök att vara klok och förutseende ägnar massor av tid åt att tänka på allt som möjligtvis kan gå fel och sedan ger man ytterligare energi till detta negativa genom att man gärna diskuterar det man funderat på med sina nära o kära, så man kan säga ”vad var det jag sa!” när olyckan sedan kommer över en. Givetvis fullständigt omedveten om att man dragit till sig eländet helt själv genom att ha fokus på det man inte vill ha, istället för att ha fokus på det man faktiskt vill ha i sitt liv.

Så varför inte ägna åtminstone den här dagen åt att enbart tänka positiva tankar? Fokusera på önskningar, inte farhågor, tänk på glädjeämnen, inte ledsamheter! Och uteslut ordet ”inte” från allt vad du säger och tänker! Det är ju så enkelt! Tänk t.ex. ”Jag vill vara frisk” istället för ”Jag vill inte vara sjuk” för attraktionslagen känner inte till ordet ”inte” så tänker du ”sjuk” så är det exakt det du drar till dig, oberoende av hur många ”inte” du sätter före. Det kan krävas lite övning innan man fått pli på sina tankar, men jag lovar att det är värt insatsen! Och dessutom är det ju faktiskt betydligt roligare att tänka på det man vill ha istället för det motsatta. Prova själv så får du se!

Alltså föreslår jag att vi utnämner denna dag till Positiva Sinnets Dag och så hjälps vi alla åt med att dra till oss så mycket gott och roligt vi bara kan!

Ha nu en fortsatt riktigt kul helg alla!

/ Jim

Veckans citat av C.D. Larson

Christian D. Larson

Christian D. Larson

”Försök aldrig tvinga andra att förändras.
Ge dem friheten att förändras naturligt av sig själva och i sin egen takt för att de vill det.
De kommer att vilja det när de upptäcker hur värdefull och givande din egen förändring är.

Att inspirera andra att förändras till det bättre är verkligen ädelt, men det kan du bara göra
genom att lämna dem ifred och själv bli mer ädel”

Christian D. Larson (1874-1954)

 

Dessa ord skrevs ju i en tid då såväl samhällen som företag och familjer betydligt mer än idag styrdes av auktoriteter som gärna dikterade sin sanning om hur man skulle tycka, tänka och agera. Men jag tycker att vi än idag kan behöva påminnas om sanningen i det han säger och vikten av att låta varje människa göra sina egna val och respektera att vi alla har vår egen väg att gå.

Att vara ädel är väl inget ord vi använder särskilt ofta idag, men jag tolkar hans ord på så sätt att vi alla mår bäst när vi var och en utifrån våra egna förutsättningar gör vad vi kan för att vara en aningen bättre människa idag än vi var igår. Och så hoppas vi att vi lyckas så bra att de människor vi har omkring oss ibland lägger märke till förändringen, gillar den, och så småningom blir inspirerad att själv vilja göra en förändring till det bättre!

Man brukar ju säga att det enda som är konstant här i världen är förändringen, och ändå är just förändring en av de saker vi människor paradoxalt nog är mest rädda och oroliga för. Tänk om det blir sämre? Man vet vad man har men inte vad man får, eller?

Min erfarenhet är att känner du dig faktiskt inspirerad är det alltid värt ett försök! Så länge syftet är positivt, osjälviskt och kärleksfullt så släpp rädslorna och ta steget! Gör förändringen!
Det kommer att bli bra!

/ Jim

Starta en blogg kanske?

Jim funderar

I egna tankar

Visst är det skönt att ibland sitta djupt försjunken i sina egna tankar och funderingar så man knappt märker av vad som försiggår i världen omkring en! Särskilt sommartid givetvis när man kan njuta av sol, ljumma vindar och fågelsång samtidigt. Men så småningom kan man ändå komma till den punken då det vore trevligt att dela med sig av sina tankar och samtidigt få höra andras åsikter om det man suttit och funderat om. Har man familj så går man troligtvis till dom först och bollar lite tankar. Sedan blir det med sina närmaste vänner. Men nyfikenheten smyger sig på ändå, vad tänker och tycker andra människor då? Ja ett sätt att ta reda på detta är ju givetvis att starta en blogg. Jag har själv aldrig sett mig som en blogg-människa, jag har ju varken tiden eller uttrycksförmågan som krävs har jag tänkt. Men hur ska man veta säkert om man inte provar? Sagt o gjort, idag startar jag en blogg här på min nya webbplats Soulinvest! Alla som vill är välkomna med kommentarer och förslag på blogg ämnen!

Då jag ju är nyfiken på det mesta här i livet så kan både inlägg och kommentarer få handla om lite av varje. Men jag har ju en förkärlek för andlighet och medialitet likaväl som för vetenskap och hälsa, så gissningsvis så kommer en hel del av inläggen att handla om något sådant. Små visdomsord som man antingen kläckt själv eller lånat av andra kommer säkert också att utgöra en del av bloggandet har jag på känn.

Hursomhelst så hälsar jag alla välkomna till såväl min nya webbplats som min nya blogg! Jag ser fram emot att ni delar med er av spontana tankar och kommentarer om precis det ni har på hjärtat här och nu!

/ Jim