Veckans citat av C.D. Larson

Christian D. Larson

Christian D. Larson

”Försök aldrig tvinga andra att förändras.
Ge dem friheten att förändras naturligt av sig själva och i sin egen takt för att de vill det.
De kommer att vilja det när de upptäcker hur värdefull och givande din egen förändring är.

Att inspirera andra att förändras till det bättre är verkligen ädelt, men det kan du bara göra
genom att lämna dem ifred och själv bli mer ädel”

Christian D. Larson (1874-1954)

 

Dessa ord skrevs ju i en tid då såväl samhällen som företag och familjer betydligt mer än idag styrdes av auktoriteter som gärna dikterade sin sanning om hur man skulle tycka, tänka och agera. Men jag tycker att vi än idag kan behöva påminnas om sanningen i det han säger och vikten av att låta varje människa göra sina egna val och respektera att vi alla har vår egen väg att gå.

Att vara ädel är väl inget ord vi använder särskilt ofta idag, men jag tolkar hans ord på så sätt att vi alla mår bäst när vi var och en utifrån våra egna förutsättningar gör vad vi kan för att vara en aningen bättre människa idag än vi var igår. Och så hoppas vi att vi lyckas så bra att de människor vi har omkring oss ibland lägger märke till förändringen, gillar den, och så småningom blir inspirerad att själv vilja göra en förändring till det bättre!

Man brukar ju säga att det enda som är konstant här i världen är förändringen, och ändå är just förändring en av de saker vi människor paradoxalt nog är mest rädda och oroliga för. Tänk om det blir sämre? Man vet vad man har men inte vad man får, eller?

Min erfarenhet är att känner du dig faktiskt inspirerad är det alltid värt ett försök! Så länge syftet är positivt, osjälviskt och kärleksfullt så släpp rädslorna och ta steget! Gör förändringen!
Det kommer att bli bra!

/ Jim

Kommentera