Veckans citat av Franklin D. Roosevelt

FDRoosevelt

Franklin D. Roosevelt

 

”Människan är inte fången i sitt öde, bara i sitt eget sinne”

Franklin D. Roosevelt (1882-1945)

För mig känns det som att Roosevelt kände väl till attraktionslagen och hur den fungerar på oss alla, vare sig vi är medvetna om det eller inte. Det vi tänker på och fokuserar vår energi mot är också vad vi kommer att dra in i våra liv. Ett negativt sinnelag drar till sig negativa händelser precis som ett positivt sinne drar till sig positiva händelser. Men vet man inte om hur detta fungerar så blir det väldigt lätt så att man i sina försök att vara klok och förutseende ägnar massor av tid åt att tänka på allt som möjligtvis kan gå fel och sedan ger man ytterligare energi till detta negativa genom att man gärna diskuterar det man funderat på med sina nära o kära, så man kan säga ”vad var det jag sa!” när olyckan sedan kommer över en. Givetvis fullständigt omedveten om att man dragit till sig eländet helt själv genom att ha fokus på det man inte vill ha, istället för att ha fokus på det man faktiskt vill ha i sitt liv.

Så varför inte ägna åtminstone den här dagen åt att enbart tänka positiva tankar? Fokusera på önskningar, inte farhågor, tänk på glädjeämnen, inte ledsamheter! Och uteslut ordet ”inte” från allt vad du säger och tänker! Det är ju så enkelt! Tänk t.ex. ”Jag vill vara frisk” istället för ”Jag vill inte vara sjuk” för attraktionslagen känner inte till ordet ”inte” så tänker du ”sjuk” så är det exakt det du drar till dig, oberoende av hur många ”inte” du sätter före. Det kan krävas lite övning innan man fått pli på sina tankar, men jag lovar att det är värt insatsen! Och dessutom är det ju faktiskt betydligt roligare att tänka på det man vill ha istället för det motsatta. Prova själv så får du se!

Alltså föreslår jag att vi utnämner denna dag till Positiva Sinnets Dag och så hjälps vi alla åt med att dra till oss så mycket gott och roligt vi bara kan!

Ha nu en fortsatt riktigt kul helg alla!

/ Jim

Kommentera