♦ ♦ ♦

Här presenterar jag de människor, företag eller föreningar som gjort ett positivt intryck på mig som är så starkt att jag känner att jag vill rekommendera dom vidare till er som läser min sida. Det är i första hand lokala förmågor som presenteras, alltså i Västerbotten, runt Umeå med omnejd.

Fysiska behandlingar:

Harmoni för Kropp och Själ
Vasagatan 7
903 29  UMEÅ
Tel: 090-140323

Ekaterina Eliasson

Ekaterina

Harmoni för kropp och själ drivs av Ekaterina Eliasson och startade för ett antal år sedan som en renodlad frisörsalong. Man kan fortfarande få sin frisyr fixad på ett förstklassigt sätt på denna mysiga salong, men verksamheten lutar allt mer över mot behandlingar som syftar till välmående. Du kan beställa såväl Indisk huvudmassage som Kraniosakral osteopati hos Ekaterina. Jag har själv provat båda behandlingarna och kan varmt rekommendera båda metoderna. Lokalen ligger centralt, väljer man att parkera på Åhlénstaket t.ex. så har du en halv minuts promenad framför dig. Bussar stannar också på Vasagatan alldeles intill salongen. Väl där så slås man av den varma, lugna och just harmoniska stämningen som råder i lokalen. Vare sig man väljer att justera sin frisyr eller att ta en behandling så kommer man att lämna Harmoni som en gladare och mer avslappnad människa. Jag kan verkligen varmt rekommendera ett besök på Harmoni!

 

 

Lillemor Svanlund Jonsson
Magistervägen 3
907 49  UMEÅ
Tel: 073-050 45 62
E-post: lillemor.svanlund@hotmail.com

Zonterapi Umeå

Lillemor

Lillemor är diplomerad zonterapeut/reflexolog och jobbar för att balansera din kropp för maximalt välmående. Det finns många skolor inom zonterapin och Lillemor har valt att fokusera mycket på att verkligen arbeta med kroppen och inte emot den. Med andra ord så är hon suverän på att locka igång kroppens egna processer snarare än att tvinga på den något, vilket yttrar sig i en mycket behaglig behandling som man gärna återkommer till upprepade gånger. Lillemor lägger upp behandlingen efter kundens önskemål om intensiv eller lugnare behandlingsmetod, så givetvis kan du välja en betydligt mera intensiv behandling om du så vill. Annars anpassar hon varje behandling efter vad hon känner att just du mår bäst av just för dagen. Jag personligen har hittills valt en lugnare behandling som passar mig utmärkt. Varje behandling i sig är mycket kraftfull och väljer man att ta flera behandlingar med inte allt för långt uppehåll mellan så blir resultatet ännu mer slående.

Jag själv hade förmånen att få vara med och ta emot elevbehandlingar redan under Lillemors utbildningstid och blev väldigt förvånad över hur effektiva hennes behandlingar var redan tidigt under utbildningen. Nu är hon diplomerad och har redan ett stort antal behandlingar i ryggsäcken med allt vad det innebär i erfarenhet och kunnande. Hon har dock inte alls fastnat i hur en behandling ska se ut, utan utvecklar hela tiden sina behandlingsmetoder allt eftersom erfarenheten fortsätter att växa.

För närvarande behandlar Lillemor i ett ljust och fint behandlingsrum i den egna lägenheten på Magistervägen 3. Det finns gott om parkeringar utanför och det är lätt att hitta!

Har du inte provat zonterapi förut, eller möjligen gjort det och känt obehag eller avsaknad av resultat, så vill jag absolut uppmuntra dig till att kontakta Lillemor, du kommer inte att bli besviken!

 

 

Lars-Akupunktur & Kiropraktik
Tallvägen 6
922 73  HÄLLNÄS
Tel: 070-587 75 09

kiropraktik hällnäs vindeln

Kiropraktik i Hällnäs

Lars-Akupunktur & Kiropraktik drivs av Lars Lund och finns i Hällnäs i Vindelns kommun. Lars har en gedigen bakgrund när det gäller att främja människors hälsa. Utan att påstå att jag vet allt om honom så är han i alla fall i grunden sjuksköterska som under åren byggt på sina kunskaper med allt från klassisk svensk massage och kiropraktik till kinesisk örtmedicin och akupunktur. Förmodligen kan han betydligt mer än det jag nämner här, men sammantaget kan man säga att han använder en kombination av alla sina kunskaper i sina patientbehandlingar. Detta ger givetvis ett mycket bra resultat och man känner sig trygg som patient då man vet att han har en bred syn på människan och de åkommor man kan ha och hur dessa bäst kan behandlas. Lars har specialiserat sig på kiropraktiken på sistone och det är den biten han jobbar mest med numera. Jag själv har under åren hunnit prova såväl massage som akupunktur och kiropraktik hos Lars och jag känner att jag gärna vill rekommendera honom vidare till alla som kan tänkas behöva justera en ond rygg eller liknande. OBS! Det är inte Lars på bilden! 🙂

 

 

Andligt/Medialt

Utveckling-Inspiration.se
Christina Jakobsson
Tel: 070-348 11 44
E-post: christina@utveckling-inspiration.se

Christina Jakobsson

Christina

Christina skriver sina egna meditationer och håller regelbundet meditationsträffar i samma lokal som jag ger behandlingar i, på Kungsgatan 42 i Umeå. Det är väldigt passande att verksamheten heter Utveckling-Inspiration, då man får massor av såväl utveckling som inspiration under hennes underbara meditationskvällar. Jag vill inte alls likna Christinas meditationer med någon av alla de färdiginspelade varianter man lyssnat på under åren, detta är något helt annat. Du får dessutom efteråt Christinas professionella hjälp att tolka det du upplevt i din meditation om du så önskar. Gott fika och frukt är också populära inslag på Christinas träffar. Det har hänt många gånger att jag kört de 15 milen tur o retur till meditationslokalen utan annat ärende än just att vara med på Christinas meditation, och det tycker jag säger en hel del om värdet man får ut av dessa omväxlande och ofta djupgående meditationer. Har du inte provat än, så välkommen att testa!

Förutom meditationer så är Christina också lärare i SBF, Soul Body Fusion. Efter flera möten med metodens skapare Jonette Crowley, så har Christina mycket att berätta och lära ut om denna underbara metod. Låt nyfikenheten ta överhanden och gå en kurs hos Utveckling-Inspiration du med!